- У овој земљи ми се чини, почев од мог посла, где коментаришу: "шта она ради, само чита питања", да сви само осуђују. Не, за мој посао су потребне озбиљне припреме - истиче популарна водитељка и додаје да јој је психотерапија помогла да се избори са менталним баријерама.


- Савим је у реду да себи кажете да нисте успели све у једном дану. Да одрадите супер посао и будете квалитетно с децом, или спремите тај ручак уз све то, већ да једете с ногу. Оно што је најбитније јесте да сам схватила колико је деци у одрастању најбитнија игра, а самим тим је једанко важна и за мене као родитеља. Рецимо ако сте били на послу доста сати, па сте возили кроз гужву, доживели стрес у саобраћају, а онда уђете у кућу ви ћете све заборавити ако седнете да се поиграте са својим дететом. Било 15 минута, сат или два. Посветићете се детету и тако ћете се и ви одморити кроз игру, а успут се конектовати са дететом - истиче водитељка која не крије да често води битке са анксиозношћу, због чега иде на психотерапију:

- Мислим да је важно причати о таквим проблемима, пре свега као вид подршке другим људима. Доста људи ми на друштвеним мрежама пише да сам им инспирација и то ми је огроман комплимент. Пишу ми не само за родитељство, већ и због борбе са анксиозношћу која и мене мучи и саветују се у вези са психотерапијом. Ја на свом профилу углавном делим животне и личне ствари, и јако ми је битно да ми профил буде реалан. Лако ћемо ми објавити ако нас било ко слика за новине, ту савршену слику, али шта стоји и ко иза те савршености? Е то је оно што ја покушавам кроз своју интеракцију са онима који ме прате на друштвеној мрежи да покажем.

Марија је недавно открила и да јој није било лако када јој је средња ћерка Роса кренула у школу, али како каже сада све полако долази на своје место.

- Моја Роса је један близанац и она је најхрабрија и најјача од све моје деце. Кренула је сада у септембру у школу, навикавамо се на промену. Мени је то исто као да сам ја кренула у школу. Рецимо, син Ђурађ кад је кренуо у први разред већ је знао да чита и пише, сам је све научио и много сам била поносна на њега, јер нисам прстом мрднула. Са Росом је друга ствар, али свако дете је прича за себе и особа за себе, али ево уходавамо се - искрена је Марија која о разводу од супруга Милана Миловановића не жели ништа да коментарише за медије.

Међутим, када је реч о послу и деци, ту је увек отворена за разговор. Тако нам је признала да је имала обичај да се запита током вођења “Слагалице”, како неки од такмичара не зна дато питање, али да више то не ради.

- Деси ми се помисао како није знао, али онда схватим колико је то погрешно и зауставим се. Пошто ми људи често то коментаришу, како неки такмичар није нешто знао и онда помислим: па прва бих ја погрешила кад бих села као такмичар, а камоли неко други ко мисли да је лако. У овој земљи ми се чини, почев од мог посла, где коментаришу: “шта она ради, само чита питања”, да сви само осуђују. Не, за мој посао су потребне озбиљне припреме, јер ко год да би дошао у прилику да стане и каже ја сам тај и тај, гледате тв Слагалицу, могу да вам потпишем да не би могао из првог, ма ни из петог пута да успе. То се вежба. Дакле, треба да изгледа лако, али није лако, а могу мислити како је тек такмичарима. Зато не волим кад се то коментарише, како није знао или није погодио. Па ко зна кад би неко од нас сео да л’ би исто знао.

У међувремену водитељка ради на новом пројекту, те ћемо је ускоро гледати у сасвим другачијем формату од оних на које је до сада радила.

- То је нови почетак за мене, само толико смем да кажем. Ја јесам водитељка са најдужим стажом у “Слагалици”, али несрећа је та да сам радила многе пројекте ових година, али да питам публику које, она не зна. Зато што је “Слагалица” мега гледана. Било је ту четири сезоне тв шоуа “Луда ноћ”, било је ту још неких пројеката које сам заиста волела. А ово је сада нешто потпуно ново, нешто што је проткано емоцијама, правим емоцијама са правим људима ван студија. Некако, док се ви не дохватите природе или неког заиста другачијег окружења, које није студио, чини ми се не можете да опипате ту праву емоцију. Плакали смо, смејали се на снимањима нове емисије, гледаћете је ускоро на РТС-у - каже Марија.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".