Оцу дечака, како је саопштено из суда, притвор је продужен због опасности да би боравком на слободи могао да понови кривично дело, као и због тога што би узнемирење јавности могло да утиче на несметано вођење кривичног поступка.

- Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду донело је дана 11.10.2023. године решење којим је према окривљеном продужен притвор, а који му по том решењу може трајати најдуже 30 дана - наводи се у саопштењу Вишег суда у Београду и додаје:

- Истим решењем, према окривљеној одређена је мера забране прилажења, састајања или комуницирања са одређеним лицем, којом јој је забрањено да прилази, састаје се или комуницира са дечаком, те је истовремено упозорена да се према њој може одредити тежа мера уколико прекрши изречену забрану - објашњено је у саопштењу суда.

Оцу дечака убице, подсећа се из суда, на терет се ставља извршење кривичног дела тешко дело против опште сигурности , док је окривљеној на терет стављено извршење кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

- Против наведеног решења дозвољена је жалба Апелационом суду у Београду, у року од три дана од пријема решења - саопштено је из суда.

Против родитеља дечака убице који је 3. маја у Основној школи Владислав Рибникар починио језиви масакр у ком је убио девет вршњака и радника обезбеђења школе, јуче је Више јавно тужилаштво подигло оптужницу.

У оптужници је предложено и да дечак убица који је истог дана када је починио злочин смештен у психијатријску установу буде саслушан као сведок током судског поступка.

Подсетимо, отац дечака убице ухапшен је 3. маја и од тада је у притвору.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)