Како је истакао, ситуација у овој земљи је тужна, а сви наши туристи који су се организовано посетили Израел, успели су да напусте ову земљу.

- Ракете смо приметили и прво нисмо веровали да је то нешто озбиљно. Онда су вести почеле да долазе са свих страна. Имали смо неки коридор, који је релативно безбедан био за излазак из Јерусалима и практично испред рата смо отишли на источни део земље. А сама ратна зона је на југозападном делу око Газе. Дошли смо до Мртвог мора који је најисточнији део државе. Сви који су били групно организовани су напустили Израел - рекао је Ратковић за Курир.

Фестивал с три позорнице, простором за камповање одржавао се у пустињи Негев, у близини кибуца Ре'им. Место фестивала није смештено далеко од Појаса Газе, одакле су борци Хамаса у зору кренули у напад. Како Ратковић открива, група наших људи за длаку је избегла место масакра, јер су, како каже, каснили!

- Било је наших људи на том догађају где је почињен масакр. То је велики празник у Израелу, као на пример Васкрс у Србији, зато је толики број жртава био, јер је било много окупљених младих људи. Као што сте и сами видели један од истакнутих чланова српске заједнице у Израелу је погинуо - рекао је Ратковић.

Окружили су више од хиљаду људи и почели да пуцају по њима

- Било је још наших људи на тој прослави, али су сплетом околности, по старом српском обичају касно стигли тамо, па су били близу излаза тако да су успели да се евакуишу. То је хаос био, потпуни хорор. Они су ушли, прво су елиминисали мали прстен полиције. Мислили су да је неки штос. Онда су окружили више од хиљаду људи и почели да пуцају по њима. Срећом да су наши били близу излаза па су успели да се евакуишу - каже Ратковић.

Крвави сукоб Израела и Палестине ушао је у шести дан. Обе стране број велики број жртава. Преко 2.000 људи изгубило је животе, повређено је око 3.300 особа, од којих је 28 у критичном стању, док је судбина око 150 људи који су отети и одведени у Појас Газе и даље непозната. Више од 300.000 избеглица напустило је појас Газе.

Све о актуелним дешавањима у Израелу можете прочитати у нашем блогу.

(Блиц/Курир)

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".