Шеснаестогодишња Швеђанка оптужена је да је намамила таксисту у забачену шуму, где га је убила како би му се осветила за силовање које се догодило када је имала 14 година. Њој и њеној четворици браће, који имају између 16 и 18 година, суди се за убиство 26-годишњака.

Браћа су одбацила све оптужбе, али је девојка признала да је намамила таксисту у шуму са намером да га пребије. Наводно је послала СМС таксисти тражећи од њега да је дочека са флашом вотке на паркингу у близини природног парка Хјалставикен на југоистоку земље. То се догодило у марту.

Након сусрета, њена браћа су задавила таксисту и обесила га конопцем који су донели са собом, објавио је шведски лист Фриа Тајдер, преноси Дејли мејл. Тужиоци кажу да то значи да је вероватно много патио у својим последњим тренуцима. За возачем је организовано неколико потрага, а пронађен је тек неколико недеља касније. Његов аутомобил је пронађен сакривен у оближњем снежном наносу.

Локална полиција је саопштила да је пронашла ДНК оптужених у аутомобилу и на ужету којим је 26-годишњак обешен. Поред тога, откривено је да су девојчица и њена браћа пребацили новац са банковних рачуна таксисте на своје. Полиција је такође наводно пронашла неке од његових ствари у њиховој кући.

Тужиоци су потврдили да је мотив за ово убиство освета, пошто је девојчица прошлог фебруара рекла да ју је возач силовао. Браћа су наводно рекла неколицини својих пријатеља да ће убити силоватеља, а касније су им признали да су то и учинили. Андреас Палиндер, шеф полицијске истраге у граду Упсала, признао је да њену пријаву силовања тада нису схватили озбиљно. "Теоретски, могли смо да спречимо убиство", рекао је он.

Тужиоци сматрају да је за убиство можда постојао финансијски мотив, пошто су му је нестао новац. Међутим, ова теорија је касније одбачена. Ебру Ток, адвокат породице таксисте, раније је рекао да су дубоко ожалошћени и шокирани овим убиством и да се надају да ће истрага разјаснити околности овог случаја.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: