Дариуш Мехрјуи и његова супругу Вахидех Мохамадифар, пронађени су 14. 10.2023. убијени у својој вили. Њих су за сада непознати нападачи изболи су на смрт у кући у којој су живели, пренели су данас државни медији. Дариуш је био ирански филмски редитељ.

Инцидент је потврдио још један филмски стваралац, који је био присутан током инцидента. Званична новинска агенција ИРНА цитирала је званичника иранског правосуђа Хосеина Фазелија, који је рекао да су Мехрјуи и његова супруга Вахидех Мохамадифар откривени мртви са убодним ранама у врату, преноси АП.

Фазели је навео да је њихова ц́ерка Мона Мехрјуи пронашла тела када је у суботу увече отишла да посети свог оца који је живео у куц́и у техеранском предграђу. Не износе претпоставке о мотивима двоструког убиства, јер је истрага у току, иако се супруга Дариуша Мехрјуија последњих недеља жалила због претњи ножем на друштвеним мрежама, наводи АП.

Мехрјуи (83) био је познат као суоснивач новог таласа иранског филма раних 1970-их, следећи правац реализма. Добитник је многих награда, укључујуц́и Сребрни Хуго на Међународном филмском фестивалу у Чикагу 1998. године и Златну шкољку на Међународном филмском фестивалу у Сан Себастијану 1993. године. 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".