- Постоје симболи овог града који не могу да се продају никоме. Ми имамо и примере из окружења, попут "Арене Загреб", док се наша "Београдска арена" до сада звала и "Комбанк" и "Штарк". Нисам приметио да се "Арена Загреб" звала по спонзору, рецимо "Књаз Милош Арена", па што би се онда наша звала по било коме. Мој предлог ће бити да "Арена" пређе из ДОО у јавно предузеће Града Београда и да, уз дужно поштовање свим привредницима и њиховој жељи да плате да се по њиховим фирма зове наша "Арена", вратимо и заувек доделимо спортском објекту на Новом Београду име "Београдска арена", које је и имала у моменту када је отворена - рекао је Шапић за ТВ Хепи и додао:

- Постоје ствари које не могу да буду на тржишту и колико год да је неко спреман да плати, нема продавања. Важно је да водимо рачуна о нашим симболима баш као и о нашој историји.

Он је нагласио да је управо због тога започела обнова Споменика браниоцима Београда на Дунавском кеју.

- Очекујем да ћемо до почетка децембра имати прави спомен-парк какав Београд заслужује. Подсетићу, имали смо тамо и неколико тениских терена који су угрозили тај споменик, па смо их уклонили како би тај спомен-парк могао да се коначно доврши. Пре две недеље обновили смо и Краљеву чесму по угледу на некадашњи изглед из тридесетих година прошлог века, а то је такође место страдања где је комунистички режим извршавао стрељања после рата. Морамо се сећати тих догађаја и водити рачуна о својој историји и традицији. Као градоначелник, све ћу урадити да више него икада водимо рачуна о својим симболима, историји и наслеђу - рекао је градоначелник.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".