Па да подсетимо, трагедија се догодила сат времена иза поноћи у приватној фирми у Баричу у Обреновцу.

- Наводно, приликом рада на једној машини дошло је до пуцања камена и тада је оно почело да се расипа свуда по просторији. Наиме, на удару су били двојица радника који су радили за машином - каже наш саговорник и додаје:

- Од силине ударца ти комадићи су били кобни за Г. Ц. који је преминуо у обреновачком Дому здравља, а његов колега који је такође, задобио тешке телесне повреде и даље је животно угрожен и налази се у Ургентном центру.

Како даље наводи наш саговорник, фирма у којој се десила трагедија бави се производњом делова за аутомобиле.

- Фирма се бави производњом аутомобилских делова, али и делова за моторе и остале индустријским стварима. Такође, њена ужа специјалност су турбо пуњачи, а раде се и кућишта турбине и централних кућишта у потпуности ливене и машински обрађене и у том делу где је ливница се наводно догодила синоћна трагедија - појашњава наш извор и додаје да се све брзо одиграло:

- Наводно, запослени нису успели да одреагују на време када је машина почела да пуца. У том делу је призор био катастрофалан и језив. Срча је била свугде око машине и буквално није могло да се приђе.

Наш саговорник објашњава да је увиђај завршен тек у јутарњим часовима, а истрагу води Основно јавно тужилаштво у Обреновцу. Такође, и сама компанија, како смо незванично сазнали, учествоваће у томе да се утврде све чињенице ове трагедије са смртним исходом. Истрага ће утврдити да ли је трагедију проузроковала техничка грешка на машини или је у питању људски фактор.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: