Како Лончаревић истиче, емоција је главни фактор у његовим песмама и раду. Да нема ње, све би већ одавно престало:  

-Нема ту неке тајне. Позив којим се ја бавим повезан је са великом љубављу. Волим ово што радим. Оно што ја замислим, зажмурим, отпевам. Некако бих да ми људи верују, и до сада се испоставило да је тако – био је искрен Џенан.

Потом је открио како настају најлепше баладе које публика данас обожава да пева: 

-Морам да зажмурим и да замислим да је тај текст виралан али и некако стваран. Да осетим оно што је аутор написао. Не проналазим се у појединим речима, већ у причи текста. Чак бих неке речи избегавао и избегавам их у својим песмама. Најпре морам ја да верујем у ту причу, па онда публика мени. Моја вера у песму је у том смислу пресудна – изјавио је он сад. 

Овај творац предивних тонова је мишљења да данас певачи не приступају са емкоцијом музици: 

-Да ми не замере, али некако су се сви бацили на ту грану и приступају овоме што се зове музика и естрада. Ја сам ту ушао са неке мало другачије тачке, и доживљавао сам то мало присније, док је данас некако најлакше изаћи и запевати, а имамо Богу хвала где да се појављују младе наде. Ипак има и добрих младих нових певача, тако да не сумњам да на нашим просторима и даље влада и живи добра музика – рекао је Лончаревић.

Џенан је након неколико деценија успео да сачува свој приватни живот од јавности, а многи су се питали због чега толико скрива супругу:  

-Не кријем ништа, само не желим да оно што је моје буде изложено јавности. Онима који граде каријеру на такав начин желим сву срећу. Не кријем апсолутно ништа, нити желим да се о томе прича. Увек сам имао фин однос са новинарима, културни они, културан ја, и то је то – објаснио је и додао да га натписи који су се појављивали у медијима никада нису дотицали: 

-Причали су на почетку свашта нешто када сам се нашао у жижи интересовања, тако да ми не смета апсолутно ништа– истакао је.

Потом је открио да ли добија бакшиш: 

-Ја имам гитару па ме нешто не гађају тиме. Нема бакшиша на овај начин на који видим да се данас на велико прича о томе. Ево ја немам бакшиш – рекао је категорично певач који живи своје снове упркос неким неоствареним жељама:

-Имам их доста. Ја сам вечити сањар. Сањао сам све ово што јесам и још увек сањарим неке ствари да ми се десе. Мислим да идем степеник по степеник и да ће бити и то што желим.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: