Мајка Зорице Марковић била је најмлађе дете. Мајка ју је родила када је и њена старија сестра била трудна: 

- Имам четворо браће и сестара. У тренутку када је моја мајка била трудна са мном и моја 20 година старија сестра је била трудна. То је тада била срамота. Родитељи су размишљали су о абортусу, али мајка ме је ипак родила. У штали. Сипала ми је воду у уста кад су сви изашли из штале, кад сам се родила, тата ме спасао - започела је невероватне детаље Марковић из живота. 

Фото: В. Данилов

 

- Била сам нежељено дете. Недељу дана нису знали шта ће са мном. Зато и не знам када сам тачно рођена. Мајка никада није хтела да ми каже кад ми је рођендан. Чудно је то све било. Уписана сам 9. јуна, неки кажу да је у питању 31. мај, али ја мислим да сам се родила око 15. маја. Насмејем се кад ме неко пита шта сам у хороскопу. Одговорим им да сам водопад - рекла је она кроз смех.

Певачица је испричалакако су се родитељи касније опходили према њој: 

- Кад ме поведу на њиву, умоче крпу у шећерну воду и оставе ме да дудлам то док они раде. У мојој породици сви су имали неки задатак. Мој је, касније, био да чувам 50 оваца и 10 крава. У западној Србији жене су јаке. Тако је и моја мама била стуб куће у којој је живело 11 људи. Иако је била ниска и ситна, била је јача од три мушкарца. Она и отац су имали складан брак -изјавила је за Курир.

БОНУС ВИДЕО:

https://video.novosti.rs/magazin/video/9060-buntovnik-za-violoncelom-stjepan-hauser-priredio-pravu-muzicku-magiju#brid_cp_my-player