Званичници су објавили да је више особа изгубило живот, али нису желели да саопште тачан број жртава.

Ко је осумњичени за масовну пуцњаву?

Полиција Луистона је објавила да трага за 40-годишњим Робертом Кардом, који се сматра "наоружаним и опасним", а тренутно се третира као "особа од интересовања". Кард је радио као инструктор руковања ватреним оружјем, а обучавао се у центру за америчке војне резервисте у Мејну. Током лета је две недеље провео у клиници за менталне болести, наводи се у билтену државне полиције у који је увид имала агенција Асошијетед прес. Медији такође преносе да је недавно остао без посла.

У среду увече, државна полиција Мејна и окружни шериф су на мрежи Екс, бившем Твитеру, саопштили да је у току пуцњава у граду Луистон, и позвали грађане да пронађу заклон, остану у својим кућама, и закључају врата, додајући да је истрага у току на више локација.

Канцеларија полиције Луистона објавила је три фотографије осумњиченог, који је, по свему судећи, наоружан полуаутоматском пушком, као и фотографију белог возила, позивајући јавност да помогне у идентификацији и проналажењу осумњиченог. Његов аутомобил је пронађен у градићу Лизбон.

Медицински центар у Луистону је саопштио да реагује на масовну пуцњаву и у координацији са локалним болницама покушава да смести све рањене пацијенте, преноси "Глас Америке".

Луистон, бивши текстилни центар и град са око 38.000 становника у округу Андроскогин, налази се у јужном делу Мејна, на пола пута између државне престонице Огасте и Портланда, највећег града у држави, пренео је Блиц.

БОНУС ВИДЕО: