Размењене су информације које Србија, Израел и међународна заједница предизимају у оквиру напора да се издејствује његово ослобађање.

Алон Охел, да подсетимо, отет је од стране Хамаса у Израелу. Његова мајка је рекла за Косово Онлајн да је он киднапован током учешћа на великом музичком фестивалу, који је у крви прекинуо напад Хамаса.

- Он је музичар и отишао је на музички фестивал мира, на којем је било око 2.500 људи. Око шест ујутру уследио је масивни ракетни напад на подручје на којем се одржавао фестивал. Са пријатељима се колима одвезао до једног склоништа, у којем су се сакрили од ракета - испричала је оно што је чула од пријатеља свог сина.

У склоништу је, каже, био са 27 особа сличног узраста, који су покушали да се склоне од ракетног напада.

У једном тренутку, терористи Хамаса су дошли до склоништа и покушали да све да их убију. Убацили су седам граната у склониште.

- Мој син и један од његових пријатеља покушали су да ухвате гранате голим рукама и избаце их из склоништа да би спасили људе. Једна је експлодирала у склоништу и повредила много људи. После детонације упали су терористи и извукли мог сина. Био је жив и киднапован је са још три особе. Ставили су их на камион и одвезли. Његов најбољи пријатељ све је то видео. Био је повређен и са девојком се правио да је мртав, пошто су терористи пуцали на остале у склоништу. Након што је довежен у болницу он нам је рекао да је Алон киднапован и одведен у Појас Газе - објаснила је она.

Ту информацију потврдила је и израелска војска.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)