Један мушкарац је у свој комби покушао да увуче 10-годишњег дечака, али су срећом све видели случајни пролазници који су успели да спрече отмицу, преноси Билд.

Према полицијском извештају све се догодило у среду у 8 сати ујутру у улици у јужном делу града, док је дечак ишао у школу.

"Билд" пише како постоји видеозапис који приказује комби, у који је мушкарац хтео да увуче дете. Реч је о тамно сивом Фолксагену Т5, а задња стакла су обложена сребрном подлогом, како се ништа не би могло видети.

 

 

- Ево га, успели смо из овог аута отети двоје деце. Ево их овде момчићи. Ставио је фолије на ауто и киднаповао је двоје деце. Ту је колега Драган био, ту је мој багер. Све је препречено. Успели смо децу спасити. Катастрофа - рекао је Душко у снимку на свом Фејсбук профилу. 

Двоје пролазника зачули су вапаје у помоћ, а полиција тврди да су дечака извукли из комбија и задржали осумњиченог до доласка полиције. На снимку се виде двојица мушкараца у радном оделу како разговарају испред багера са полицијом, али се не зна да ли је реч о херојима који су спасили малолетника.

Полиција спроводи увиђај док је 51-годишњак у притвору. Сутра ће бити саслушан код судије, преноси "Јутарњи лист".

Душко Вукобрат, родом из Книна, на Фејсбуку је објавио снимак након спашавања дечака тврдећи да су он и његов колега спасили два млада живота.

 

Овај видео брзо се проширио и на друштвеним мрежама те су га објавиле многе Инстаграм странице. 

 

 

БОНУС ВИДЕО: