Након Марса и Меркура, од 23. октобра и Сунце је ушло у знак с којим ништа није могуће напола и мало. Целим бићем ући ћемо у оно што нам је тренутно у фокусу, било да се ради о послу, љубави, каријери или нечему другом. Ако су у питању и најбаналније ствари, понашаћемо се као да нам од тога живот зависи. Таква је Шкорпија и енергија коју она емитује, а сви ћемо је помало осетити у неком пољу.

Људи рођени с јаким упливом Шкорпије су силовите снаге и енергије којима влада магнетични Плутон и Марс, који им даје посебну врсту харизме, која паралише. Зато многи и не воле Шкорпије и презају од њиховог погледа, а и њих самих. Тачно је да воле контролу и имају је, првенствено, над собом, изгледају хладно, без емоција и љупкости, али и с и те како оштрим језиком и огромном страшћу, која извире шта год да раде.

Људи са Сунцем у Шкорпији имају природну склоност ка манипулацији због владара Плутона, који је мајстор манипулације. Зато им је сасвим лако и природно да манипулишу стварима, људима, појавама, свиме с чим дођу у додир јер им то даје контролу. Управо је губитак контроле њихов најдубљи страх јер знају да их то води у самоуништење. Зато се у социјалним и емотивним односима никада неће у потпуности препустити, већ ћете с њима увек имати осећај да вам још мало недостаје да се у потпуности предају, али то мало ће увек остати код њих. Кад су повређени, воле да се опорављају у самоћи, ван туђих погледа и баналне утехе.

Фото: Профимедиа

 

 

Добри су пријатељи и увек су ту за њих да ураде све што им је потребно у датом тренутку. Одани су и верни када вас прихвате и процене као правог пријатеља. Новац им даје контролу и осећај слободе, који им је неопходан да би функционисали. Не воле да га гомилају, као Рак или Бик, већ да га стално умножавају, троше, а онда још више долази. Одлични су у руковању туђим новцем.

Пошто су обдарени дубоком интуицијом, ово су одлични истраживачи, полицајци, хирурзи, психијатри јер су спремни да прелазе границе, материјалне и духовне. Зато имају тај квалитет више, који се не може постићи редовним путем и уобичајеним средствима и зато плаћају високу цену. У овим људима стално је присутна дубока туга, која исијава из њих и помало нас плаши јер је не разумемо, као, уосталом, и они сами, а понекад је нису свесни. Зато, кад Сунце уђе у сазвежђе Шкорпије, све нас обузима тај посебан осећај страсти, која постаје свеприсутна.

У љубави су шармантни, неодољиви и тешко да неког не могу да освоје. Ако не на прву, онда ће стрпљиво чекати својих пет минута и реаговати. Тешко да неко може одолети толиком магнетизму и страсти. Прикрашће вам се полако и нечујно, тако да нећете ни осетити када вам је Шкорпија узела срце. Она је тајновита и вешто скрива своје адуте. Сунце у Шкорпији или воли или не воли, с њим нема средине. Привлаче их опасност и изазови, а склоне су откривању тајни и мистерија.

Немојте се изненадити ако вам Шкорпија саспе у лице да ни на шта не личите или да с вишком килограма личите на свињу, али зато када вам удели комплимент, знајте да је то искрено. У наредних месец дана многе тајне би могле да изађу на видело, продор у све тајне живота и реакције под присилом или у тешким ситуацијама. Зато будимо храбри и кад је тешко, баш као Шкорпија, синтеза свих болова на свету, која увек са собом носи дубоку тугу, која се осмехује и осветљава наш унутрашњи лавиринт.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: