Зукорлић је био муфтија Исламске заједнице у Србији, а затим потпредседник Народне Скупштине и лидер Странке правде и помирења.

Водио је Исламску заједницу пуних деветнаест година. Утемељитељ је и оснивач Интернационалног универзитета у Новом Пазару 2002. године са одељењима у Нишу, Београду, Панчеву и Суботици. Основао је и женску медресу "Гази Иса-бег" у Новом Пазару 1996.

Фото: Принтскрин

 

Међутим, многи не знају да је Зукорлић обожавао спорт, а посебно јахање. Био је члан јахачког клуба на хиподрому у Београду и термине је користио неколико пута током седмице. Како је и сам својевремено изјавио, јахање за њега представља посебан вид релаксације.

- Раније сам јахао минимално, односно аматерски, али сада сам већ озбиљан члан јахачког клуба на хиподрому у Београду и имам термине најмање три пута седмично. То ми је начин да се релаксирам од тензије, коју покупим у сали Скупштине. Тако да одем на паузу, од једно сат времена, тамо се обновим ментално, психички и вратим се свеж у Парламент - испричао је својевремено Муамер Зукорлић.

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

 

- Посебна емоција постоји између човека и коња и ја нисам веровао када су ми раније говорили моји пријатељи да је та врста рекреације неупоредива са сваком другом. Ја сам се разним спортовима бавио и бавим, играо сам мали фудбал, тенис, бавио се атлетиком, борилачким вештинама, све то има своју чар, али што се тиче менталног одмора, ова врста ритмике, склада између те племените животиње и човека на јахању је врх могућности рекреације, када се постижу спортски ефекти, али и здравствени и ментални, и то просто нема алтернативу - говорио је он. 

Занимљиво је да Зукорлић никада није пао са коња.

- Суштина је као у плесу, у ритму и хармонији, просто морате да осетите животињу, да будете у хармонији са њом, да се не рвете са њом, да је не потчињавате - открио је једном приликом Зукорлић. 

Такође, био је посвећен различитим активностима као што су фудбал, атлетика, борилакче вештине, али коњички спорт је имао поседно место у његовом срцу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".