Кућа у којој је Нада рођена је срушена, а сада је ту кућа коју је Надина сестра Алмаса почела да гради још пре рата, али није завршена. У тој кући живе Надини даљи рођаци који нису желели да учествују у разговору о Нади. Нахдет Сулејман Салк, мештанин Таревца, места одакле је певачица, каже да су мештани веома поносни на своју познату суграђанку, али јој само замерају што их не посећује одавно.

- Упознао сам Наду 2008. године, када јој је мајка била у болници. Имао сам радњу у центру, у коју је она редовно долазила како би куповала потребне намирнице. Морам јој замерити што мајци није посветила више времена и неге, а толико је опевавала. Она је млада отишла из овог места, трбухом за крухом је отишла за Србију. Познавао сам и њеног оца Реџу, он је био фин и тих човек. Таленат за певање показала је још у средњој школи, а наследила га је од породице са очеве стране. Нада је овде имала једну велику љубав, њена прва љубав била је одавде, мој рођак. Када је одлучила да оде у естрадне воде, он то није подржао, па су се растали. Она када је чула да се он жени, долазила је у Модричу, била је овде пијана и разочарана - изјавио је Салко. Он је потом испричао да је Надина мајка Хамида до смрти живела у камп-приколици.

Фото: В. Данилов

 

- Наравно да самачки живот никако није добар, сигурно да ни њиховој мајци није пријао. Алмаса, Надина сестра, почела је да гради кућу још пре рата, која и даље није завршена. Она живи у Немачкој, долазила је овде на неколико дана са камп-кућицом, у Зеници има још две куће. Њихова мајка Хамида последње дане провела је овде на плацу у камп-кућици, ту је живела годинама пред смрт. Морам да замерим мојој пријатељици и суграђанки Нади што оцу Реџи није подигла гроб. Мислим да је њен отац био јако фин човек и да је то заслужио и да се Нада неће љутити када буде гледала овај видео - искрено је рекао Сулејман

- Надина мајка Хамида је волела је да има мачке. Била је окружена животињама, увек их је хранила. Слабо је Нада обилазила овај крај, сем тих десет дана пред њену смрт. Има ту песму и спот о мајци, а ми који смо овде знамо да јој се мало посветила, мислим да је требало више пажње да јој посвети. Искористио сам прилику када је била овде да је питам да запева Таревцима, она је тада рекла хоћу, договорићемо се, али на томе је остало - додаје он.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: 

https://video.novosti.rs/magazin/video/9060-buntovnik-za-violoncelom-stjepan-hauser-priredio-pravu-muzicku-magiju#brid_cp_my-player