Прошле су три деценије откако је серија „Бољи живот“ први пут приказана на телевизијским екранима, а од тада је много пута репризирана и увек нас је изнова забавила.

Фото: Јутјуб принтскрин/Sevarika

 

 

Нажалост, неки од главних актера више нису живи, поједини су још активни, а има и оних који су се свесно удаљили из медијског света. Међу њима је и Љиљана Лашић која је тумачила улогу Лелице, Терминаторове (Воја Брајовић) супруге, са којим Емилија Попадић (Светлана Бојковић) има аферу у чувеној сцени у серији, где се Тина.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/yugosound

 

 

Глумица, која је огромну популарност стекла као кућна помоћница Тина у серији „Позориште у кући“, рођена је пре 77 година у Крагујевцу.

Осим блиставог талента, красио ју је и леп изглед, па је у бившој Југославији важила за једну од највећих глумачких звезда.

Њен први професионални избор била је архитектура, али је студије прекинула како би уписала Факултет драмских уметности из потпуно несвакидашњег разлога.

 

Фото: Јутјуб принтскрин/BN TV

 

 

Наиме, њен осам година старији супруг Владислав Лашић бавио се сценографијом, а она је веровала да ће, буде ли остала при првом избору, угрозити брак. Да би га лакше пратила, уписала је студије глуме.

‒ Удала сам се веома млада, што никоме не препоручујем. Удати се у 18. години значи лишити се великог дела младости ‒ изјавила је својевремено глумица.

Осим глумом, Љиљана Лашић успешно се бави и писањем, а неки од њених текстова су драматизовани, на пример представа „Јасмин на странпутици“.

Фото: АТА имагес

 

 

У једном од ретких интервјуа које је дала Љиљана је признала да је круна њеног живота унука Јована, коју јој је подарио син Ђорђе. Како је навела, њој преноси богатство духа, свој таленат, образовање и љубав према људима и Србији.

БОНУС ВИДЕО: