На основу говора тела можемо доста тога закључити о особи. Прекрштене руке могу да сигнализирају неки вид затворености и одбрамбени став, док са друге стране усправан положај тела открива самопоуздање.

Вероватно сте чули познату реченицу да су очи огледало душе. Из очију можемо прочитати осећања који се не могу сакрити, као што су страх, туга, узбуђење, равнодушност…Ово су три начина која вам могу помоћи да откријете какав сте тип личности на основу експресије очију.

Фото: Профимедиа

 

 

1. Једно око је отвореније од другог

Десна страна лица показује како се неко изражава на професионалном плану и јавном наступу. Док лева страна лица показује више духовни склоп, каква је неко личност када се отвори. Тако да, ако је десно око отвореније особа се осећа опуштеније на позорници, тежи ка животу са успешном каријером. Међутим уколико им се превише емотивно приближите знају да постану опрезни и хладни. Особе чије је десно око затвореније су стидљивије.

2. Унутрашњи угао ока је шпицастог или округлог облика

Фото: Профимедиа

 

 

Унутрашњи угао ока, близу носа, где се се спајају горњи И доњи капци, осликава колико је неко одсечан или љубазан у комуникацији. На пример уколико вам је оштрији на десној страни то значи да ћете бити оштри у свом послу, а уколико вам је округлог облика са леве стране значи да ћете бити нежни у породичним И партнерским односима.

3. Подочњаци су другачије боје

Већина људи не воли тамне колутове испод очију, али они могу да сигнализирају још нешто осим лошег сна. Ако приметите да су подочњаци променили боју, да изгледају врећасто и тешко, то може бити одговор на стрес или је можда у питању проблем надбубрежне жлезде.

БОНУС ВИДЕО: