Трагедија која се догодила, мештане је дубоко потресла и како кажу и они најстарији у овом селу не памте да се нешто овако догодило у њиховом крају.

Нешто више од месец дана је прошло од када је Љиљана Ј. (56 ) заједно са својом децом Анитом А. (31) и Марком. А. (30) како се сумња, убила свог бившег супруга Стевана Андрејића (56) у његовој породичној кући пиштољем на спавању током ноћи, између 4. и 5. септембра коме је претходила жучна свађа, након чега је тело завијено у најлон раскомадала на делове моторном тестером и уз саучешништво деце ставила у пластичан џак, кога су одвезли 60-так километара од Влашког Дола код места Кучајна, где су га поред пута закопали.

У Вишем јавном тужилаштву у Пожаревцу још увек немају резултате вештачења којим би се утврдила урачунљивост починилаца овог монструозног злочина.

- Вештачење је још увек у току и за мајку и децу. Резултати нису готови, како би се тачно утврдило и указало да ли су у том моменту када су извршили злочин били у свесном и урачунљивом стању. То је наложено да се уради одмах по хапшењу мајке и ћерке 21. септембра, када су спроведене у затворску болницу на одељење психијатрије, како би их испитала и прегледала стручна лица. Син је ухапшен неколико дана касније, 24. септембра- напомињу у ВЈТ у Пожаревцу.

Фото: Друштвене мреже

 

Љиљана Ј. је одмах признала злочин, док се њена ћерка Анита А. бранила ћутањем. Марко А. је нешто касније ухапшен на прелазу Хоргош са аустријским пасошем. Како се сазнаје од првих комшија, којима се ова породица од када су дошли у Влашки До, чудно понашала јер нису знали чиме се баве, од чега живе, који се по читав дан нису појављивали тек у вечерњим сатима после осам, девет излазили би из куће и одлазили некуда, многе је навело на размишљање да се ради о некој секти.

- Они су дуго у Аустрији били. Деца су тамо и рођена. Знам само да им је Стева дозволио да овде у његовој породичној кући буду за време короне. Вероватно је то и био разлог свега, јер нису хтели да изађу, хтели су да му је одузму и њега избаце. Ништа нису одржавали. Коров је био на све стране. Из куће је заударао неки смрад, јер нису чистили. Не знам још увек како су све извели. Прича се да је она све признала у Тужилаштву како је убила Стеву и да јој је ћерка помогла да делове Стевиног тела убаце у џакове и одвезу код Кучева где га је закопаног пронашао радник предузећа за путеве кад је радио ровокопачем, јер се тај део сређивао за асфалтирање. Али, ми заиста нисмо те ноћи ништа чули. Ни пуцањ, нити да ради тестера. Шта се десило и како, није нам јасно. Можда је нека страшна секта умешала прсте у све ово. Страх нас је било све док овог малог нису ухапсили, нико није смео да излази из кућа - прича још увек узнемирени комшија и наставља.

- Он је био вредан човек. Дуго је радио у Аустрији. Свим и свачим се бавио, мајстор је био. И кад се то догодило било је пуно полиције. И кревет на коме је он убијен спалили су у дворишту јер је затечен гареж. Прали гепек мирне душе, ужас. Боже, ово су монструми! Да жена убије мужа са ким има децу, због куће а још већи грех и злочин је да рођена деца учествују у убиству оца. Нем сам. Не знам шта више да кажем. Докле је све стигло - наставља комшија.

Биле мртве хладне

Иначе, мештани села Влашки До напомињу да је Стеван био дуже време разведен од бивше супруге и да је можда у Аустрији имао нову жену. Дошао је у Србију сам и са својим рођаком договорио да му помогне око сређивања куће и окућнице када је видео шта је затекао. Међутим, по договору када је требало то да ураде, он се више није јављао, па је рођак кренуо да се распита шта се дешава. Бивша супруга и ћерка мирно и хладно су одговарале да ништа не знају и да нису упућене куда је кренуо. Вероватно у Аустрију.

- Биле су мртве хладне кад су његовом рођаку рекле да оне не знају шта се дешава. Такво понашање га је и натерало да све пријави полицији и тако се открило убиство - истиче комшија.

По доласку полиције Марко А. није био у кући а његово одсуство Љиљана Ј. је правдала одласком у Аустрију да тражи оца. За овакав монструозни злочин, незапамћен у овом крају очекују се резултати вештачења којим ће се указати на урачуњљивост починилаца убиства у Влашком Долу.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: