Од марта 2023. Сатурн је у хороскопском знаку Риба: ту ће остати до 2026. године. Овај транзит је време за учење нових лекција, а пошто је у астрологији Сатурн традиционално повезан са дициплином, редом и кармом, ова планета је задужена да вам покаже како можете да радите на себи.

Сатурн је праведан и неће толерисати неправде, а Јарчеви су добро упознати са овом особином своје владајуће планете. 

Фото: Профимедиа

 

 

Када планета почне ретроградно кретање, то значи да се не креће традиционалном путањом, због чега се мењају њена уобичајена својства. На сваку планету различито утиче ретроградни период (најпознатији су "негативни" примери ретроградног Меркура).

Истовремено, ретроградни Сатурн је време за лекције и тестове, који се понављају све док се лекције не науче. Рретроградни Сатурн почео је 17. јуна и завршиће се 4. новембра, а на ова 4 знака ће најдраматичније деловати преокрет из ретроградног у директни ход.

ОВАН

Ретроградни Сатурн је тежак тест за представнике Овнова. Ован, навикнут на активан начин живота, морао је мало да успори и урони у свет фантазије и подсвести, да схвати шта их тачно тамо привлачи. Сатурн је настојао да покаже у којим областима вам недостаје контрола. Искористите лекцију о ретроградном Сатурну да направите план за побољшање свог живота.

Фото: Профимедиа

 

 

БЛИЗАНЦИ

Представнике Близанаца  очекују промене у послу! Приступ послу ће се променити: могли бисте да будете оптерећени са превише обавеза, а није вам лако да се носите са њима. Током ретроградног кретања Сатурна, могли сте да научите малу, али корисну лекцију о свом ставу према послу. Та лекција ће вам много значити у каријери.

ДЕВИЦА

Присуство Сатурна је тест снаге за Девице, али, за разлику од Овна, вама је помогао да ублажите искушења. Тема емотивних веза је била важна за вас последњих месеци док се Сатурн кретао кроз вашу 7. кућу. Имали сте мало предаха током ретроградног хода Сатурна, како бисте правилно поставили приоритете у односима, а размислите шта вам се десило током овог периода, што ће вам помоћи да не будете повређени и сломљени током периода директног кретања Сатурна.

Фото: Профимедиа

 

 

РИБЕ

Представници хороскопског знака Риба нису могли да не осете утицај Сатурна. Можда се осећате као да имате тежину целог света на својим раменима. Најважнија лекција ретроградног Сатурна за вас је обнављање самосвести. Сатурн вас је подвргао разним тестовима како бисте на крају могли да покажете свету неку друкчију верзију себе, зрелију, с више самопоштовања.

БОНУС ВИДЕО: