Уколико не верујете у хороскоп и да месец у коме сте рођени утиче на ваш карактер, научно истраживање спроведено на Универзитету у Будимпешти могло би да вам промени мишљење.

Резултати студије представљени на Европском колеџу неуропсихофармакологије потврђују везу између годишњег доба, рођења, неких особина и карактера захваљујући биолошком сату и количини дневне светлости у доба рођења.

Те карактерне црте и склоности уочљивије су у одраслом добу него у детињству.

Фото: Профимедиа

 

 

Ако сте рођени у пролеће…

Према резултатима студије, они који су рођени у пролеће су ведри и имају позитивнији угао гледања на живот од особа које су рођене у другим годишњим добима.

Пролећне бебе често показују оптимизам, као деца су врло амбициозни, авантуристички настројени и пуни ентузијазма. Такође, није им потребно много времена да би се заинтересовали за неку идеју. Често имају неки уметнички таленат, а најмање од свих су склони депресији и анксиозности.

Ако сте рођени у лето…

Људи рођени у летњем периоду склони су честим променама расположења, које не морају да имају неки конкретан повод.

Летња деца склонија су нервози него она која су рођења у другим годишњим добима. Свађалачки су расположени, заљубљиве природе и често мењају посао.

Ако сте рођени у јесен…

Студија је показала да без обзира што су рођени у време годишњег доба које важи за депресивно, јесења деца нису склона депресији. Нису ни претерано оптимистички расположени, али имају приземан карактер, што доприноси да имају најмањи ризик од настанка менталних поремећаја.

Они су физички активни и углавном су талентовани спортисти.

Ако сте рођени у зиму…

Ови људи су окарактерисани као емотивно најстабилнији, односно најотпорнији су на емоционалне стресове, тврде мађарски истраживачи који објашњавају да на то утичу и веће количине сунца који су упили за време мајчине трудноће.

Зимска деца су углавном изразито интелигентна, брзо мисле, а као одрасли људи воде се више разумом него осећањима. Они се одликују чврстим ставовима и доследношћу.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: