Долази сезона слава, а она је незамислива без сарме… Наравно, ако није реч о посној слави. Многи су се већ увелико “бацили” на савијање омиљених нам сарми.
Верујемо да већ имате проверени рецепт по којем је радите, можда сте га чак и наследили од искусних домаћица у породици, али недавно смо открили трик који сарму чини још бољом, а не одузима превише времена. Штавише, да изведете ову идеју помоћи вам може чак и ваш месар код којег набављате млевено месо.
Једна креативна куварица је открила како у смесу с месом додаје комадиће сланине. Један други кувар је додао у причу да уместо да сам сецка сланину, он у месари једноставно замоли месара да, када меље свеже месо, у машину убаци и који комад сланине. На тај начин месо постаје сочније, богатије окусом, а цела сарма добија једну нову димензију.
Екипа иза месарског пулта без проблема ће вам самлети месо с мало сланине.
Чак и ако не славите, саветујемо вам да следите пример многих и већ ових дана отворите сезону сарме и у својој кухињи.
Рекли су нам и мудрији од нас – за добру сарму никад није рано.
БОНУС ВИДЕО
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".