Марко је у једној емисији детаљније објаснио како функционише зарада путем Јутјуба.

- Зарађује се као и у сваком другом послу. Колико се трудите, толико ћете зарадити. Зарада на Јутјубу зависи од много фактора. Зависи од прегледа, али и од старосног узраста оних који вас гледају. Ако вас, на пример, гледа млађа популација, мање ћете зарадити него ако вас гледа старија популација која зарађује - каже Марко за "Курир" и објашњава да Јутјуб има свој алгоритам који препознаје карактеристике оног који гледа канал, као и да ли та особа купује на интернету.

Фото: АТА имагес

 

Иако су многи мислили да Луна и Марко од прегледа на Јутјубу зарађују абнормалне суме новца, Миљковић каже да за милион прегледа месечно зарада достиже највише 2.000 евра, а некад то буде 200 евра.

- Алгоритам све препозна и на основу тога вам даје мању или већу зараду, а зараде се за, на пример, милион прегледа крећу од 200 до 2.000 евра месечно. Некада то буде 300, некада 500, а некада 800. То зависи и од месеца у години. На пример, прегледи су више плаћени крајем године, него, на пример, у јануару или фебруару. Осим прегледа, људи зарађују и преко спонзорстава, а зараде од тога могу бити фиксне или регулисане на други начин, како је већ дефинисано у уговору - објашњава Марко, који каже да је тешко претпоставити колико људи у Србији од овога може пристојно да живи.

- Видим да има људи у Србији који добро зарађују од тога. То се види на њиховим каналима, и по томе шта све купују, где путују, шта раде - закључио је Миљковић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".