Након навода да је камерман Зоран Савић радио у отежаним условима, те, наводно, услед тога, летос доживео инфаркт, сада се огласила и ПР служба РТС-а и изнела све детаље ове трагедије.

Саопштење преносимо у целости: 

- Непримерено је да се овако трагичан догађај и смрт нашег колеге користи у сврху напада на РТС. На сопствени захтев, Зоран Савић је учествовао у реализацији емисија са краћим сменама ван телевизијских студија. Напомињемо да се РТС придржава свих препорука и упозорења надлежних институција о условима рада под ванредним околностима, иако појединци злонамерно и тенденциозно као узрок Зорановог инфаркта наводе рад у лошим и неприхватљивим условима на терену. Тога дана, као ни претходних, а ни наредних, није издато ниједно упозорење које се односи на рад у спољним условима узроковано високом температуром ваздуха. Указујемо и на чињеницу да у оквиру нашег система постоје занимања која подлежу годишњем систематском прегледу. Зоран Савић је свој редовни преглед обавио у априлу 2023. године, а извештај потврђује да је Зоран могао да обавља посао камермана, на којем је био ангажован. У овим болним тренуцима, пре свега за породицу и ближње, као и за све нас који смо деценијама сарађивали са Зораном, опраштамо се од дивног колеге и доброг човека - стоји у саопштењу, преноси Телеграф.

Фото: З. Јовановић

 

 

Подсетимо, реч је о Зорану Савићу, који је срчани удар доживео на Ади Циганлији, током снимања емисије "Један добар дан".

Током снимања ливе програма на Радио телевизији Србије, једном од сниматеља је позлило, те је емисија морала да буде прекинута.

Екипа хитне помоћи је одмах по позиву изашла на терен и пружила му прву помоћ.

Након реанимације сниматељ је превезен у Ургентни центар где му је указана даља здравствена нега.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: