Мушкарац је данас пуцао испред болнице у јапанској префектури Саитама, у близини Токија, а сумња се да су у том нападу рањене две особе.

Лекар у 40-им и пацијент у 60-им годинама су повређени у Општој болници Тода Чуо у граду Тода, али су у свесном стању, известио је Кјодо.

Верује се да су њих двојица били у пријемној соби у приземљу болнице када се инцидент догодио око 13.15 часова по локалном времену.

Осумњичени нападач је побегао са лица места и наводно се сакрио у оближњу пошту, саопштио је јапански јавни сервис.

Убица је побегао на мотоциклу, а извори из полиције су саопштили да је пошта у Вараби Ситију, око 1,5 километар од болнице, обавестила власти да се ту забарикадирао мушкарац који има пиштољ.

Фото: Танјуг/АП

 

Власти града Варабија, северно од Токија, саопштиле су да је неутврђен број талаца узео мушкарац "који поседује нешто попут пиштоља", преноси Ројтерс.

Најмање две раднице поште у 20-им и 30-им годинама су таоци, известили су јапански медији.

Снимци које је емитовала јапанска телевизија приказује човека у тренерци и белој кошуљи како стоји у непосредној близини поште и маше нечим што је личило на пиштољ.

Фото: Профимедиа

 

Неколико полицијских возила тренутно је паркирано око поште, а оближње улице су блокиране, док је локалном становништву издато упозорење да се удаљи на безбедно.

Тода је град у јапанској префектури Саитама са око 140.000 становника.

БОНУС ВИДЕО: