Грунуло је као бомба. То је био ужас, у даху препричавају за 24сата.хр још увек шокирани станари у Савској улици у Осијеку где је у недељу поподне одјекнула експлозија гаса у кући њиховог суседа Бранка Јевремовића - Манцеа (73).

Експлозија је била толико снажна да је избила прозоре из зидова и врата из штокова куће. Срушио се чак и зид суседне куће. Бранко је с тешким телесним повредама хитно пребачен у КБЦ Осијек, али је, нажалост, у уторак, 31. октобра преминуо.

Све се одвило у недељу поподне. Полиција је увиђајем утврдила како се у просторији, у којој је боравио несрећни мушкарац, накупљао градски гас који је истицао. Бранко је даљинским управљачем упалио телевизор те је то изазвало снажну експлозију. Дошло је и до пожара који је захватио Бранкову одећу.

Како су испричали сведоци, Бранко је био у видном шоку, стајао је насред собе док је пожар буктио. Урушио се и зид суседне куће који је поклопио жену (40), а која је лежала у свом кревету током поподневног одмора. Како сазнаје 24сата.хр, зид јој је пао преко ногу и није се могла померити. Задобила је лакше телесне повреде.

Фото: Профимедиа

 

 

- Жена из стана покрај је запомагала. Прискочио је прво један мушкарац да јој помогне. Покушао је да помакне тај срушени зид са ње, но није успео сам. Потом су дошла још двојица који су је коначно ослободили. За то време други су људи помагали Бранку, гасили су му одећу која се запалила. Он је био ван себе, али на први поглед нам се није чинило да има озбиљније повреде. Сам је изашао из куће, ходао испред. Видели смо да има опекотине, али нисмо знали да су значајне - говоре мештани који су у шоку јер је и њихов сусед преминуо.

- Хитна помоћ брзо дошла и обоје их одвезла. Осетио се стварно јак смрад плина и није ми баш јасно како то није осетио и Бранко - додаје један од суседа.

(24сата.хр)

БОНУС ВИДЕО: