Након овог рецепта уштипцци постаће свакодневница вашој трпези.

Састојци: 200 г меког брашна, 10 г свежег квасца, кашичица соли, 150 мл млаке воде, уље по потреби.

Фото: Схуттерстоцк

 

Припрема: Квасац растопите у млакој води са мало брашна.Брашно и со помешајте, па додајте надошли квасац у умесите густо тесто. Пазите да не буде лепљиво, иначе ће упијати уље. Ако је потребно, додајте још мало брашна.

Тесто оставите да одстоји 15 минута, па загрејте уље и пржите уштипке одвајајући тесто супеном кашиком.

Уље нека буде врело. Вадите на папирни убрус да се вишак оцеди, па служите уз слатке или слане прилоге - џем, крем, павлаку, сир, сос по жељи...

Нећете ништа мање уживати ни ако их једете "саме" - толико су укусни!

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".