Доносимо вам правила мудре жене која зна шта хоће од живота и људи:

1. Увек слушајте другу особу.

Проблем савремене генерације је што су заборавили да слушају и чују. А ми, дубоко у души, на подсвесном нивоу, верујемо да нас други не чују, и да никога не занима шта смо рекли. Последица овога је подизање гласа у покушају да се „надвикне“ саговорник. Ово апсолутно није тачно. Говори тихо, али да те разумеју – ово је највећа уметност.

2. Покажите поштовање.

Муж треба да буде ослонац, заштита и хранилац. Лукава и мудра жена увек поштује свог мужа, пре свега јер зна да га је сама изабрала. Поштујући њега, поштује своју одлуку.

Фото: Профимедиа

 

3. Знајте када је потребно да се попусти.

Снага интелигентне жене није да држи узде, већ да их пусти. Верујте у своје вољене да ће урадити онако како треба да ураде.

4. Чешће се осмехујте.

Оптимистићно расположење и миран осмех показују самопоуздање и улива поверење. Жена која је увек мирна, мудра и уравнотежена изазива само повец́ано дивљење околине.

5. Своје речи поткрепите делима.

Самоуверена дама никад неће кукати и жалити се људима около. Зна коме и како сме да каже, зато за већину људи она је једна јака жена.

6. Хвалите мушкарца чешће са разлогом или без њега.

Уколико хвалите партнера, показаћете му подршку и поштовање и он ће се осећати зрелим. Временом ће вам говорити све, јер зна да ћете га подржати у одлукама.

Лукава жена има тактику: пре него замоли мужа за нешто, похвалиће га.

Фото: Профимедиа

 

7. Научите да штедите.

Штедња је вишеструко корисна и крајње је време да је усавршите. Мудре жене знају да увек треба имати "новац за лоше и добре дане". Жена која има новчану сигурност, осећа се јачом.

8. Научите да слушате у свакој ситуацији.

Слушајући друге добијате моћ над њима. Слушајући друге схватићете да ваши проблеми нису највећи, али и да постоји решење и излаз из ситуације.

9. Не будите наметљиве

Никад се не намећите другим људима. Верујте да сте примећени и да ће, уколико им затребате, сви доћи до вас - наћи ће пут.

10. Никада, ни под којим околностима, не понижавајте свог мужа пред другима.

Мудра, лукава жена ће показати својим пријатељима и блиским познаницима да цени свог мужа. У тим приликама никад не може доћи до јавног скандала између мужа и жене. Он ће осетити подршку и пружиће истом мером.

Стил

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".