Несрећа се догодила у пограничном делу општина Сјеница и Ивањица, у пределу познатијем као Ступска чесма у рејону села Ергече.

- Група ловаца је јуче свратила да одмори и, како кажу, презалогаје у планинској кући која иначе служи за дружење и одмор ловаца. Испитују се наводи да је ловачка пушка случајно опалила током чишћења. Оштећени је погођен метком из ловачког оружја које се налазило у рукама његовог пријатеља. Изјаве присутних ловаца иду у правцу да је пушка опалила случајно, током чишћења - каже Куриров извор из истраге.

Он додаје да се овакви случајеви често догађају када се занемари чињеница да је неиспаљен метак остао у цеви. Ловци су најчешће сами док оружје чисте, па неиспаљени метак обично заврши у земљи.

У ивањичком Ловачком друштву “Чемерница” кажу да је полиција узела изјаве поводом овог догађаја.

- Оба актера овог несрећног догађаја имају уредне ловачке дозволе и све што је неопходно за бављење ловом. Притом, овај несрећни догађај се одиграо након завршетка лова, па се и не може рачунати да се догодио у лову. Ивањичанин који је настрадао се активно ловом бави последњих пет година и цела Ивањица је у сузама због тог доброг и честитог младића. Тог дана када су свратили у ловачку колибу да предахну и ручају ловци ништа нису одстрелили - каже Ацо Алексић, председник Ловачког друштва у Ивањици.

Како наводи Алексић, пракса је да се након лова оружје очисти и безбедно одложи. Он каже да су сличну трагедију у овом крају имали пре око 60 година.

Владан је у лову био у групи са још неколико пријатеља, ловаца из Ивањице.

- Несрећна судбина је хтела да настрада од руке младића који је са њим одрасатао, заједно ишли у школу, били нераздвојни. Једном речју најбољи пријатељи. Не зна се у чијој је кући данас већа несрећа, настрадалог или овог у чијим је рукама било оружје - прича Ивањичанин С.И.

По налогу тужилаштва, полиција у Ивањици је јуче и данас током дана узела изјаве од висе лица у вези са овим догађајем.

БОНУС ВИДЕО