Овим речима почиње исповест мушкарац из Смедерева чији је дванаестогодишњи син, како каже, малтретиран од стране одраслог човека који га је, како каже, чекао после школе.

Саговорник је објаснио да је мушкарац насрнуо на његово дете због вербалног сукоба који су деца имала у школи.

Дете се враћало кући, човек га увукао у ауто

- Мој син се са још три друга враћао из школе проше недеље, 31. октобра око пола један поподне, када се поред њих зауставио плави аутомобил марке "ауди" у ком је био отац њиховог друга из одељења - каже узнемирени отац и додаје:

- Он је отворио сувозачева врата и позвао мог сина да дође, понудио му превоз до куће и рекао да хоће са њим да поразговара. Мој син је то одбио, рекавши да неће да уђе у ауто, након чега га је он позвао да приђе "само да га пита шта се догодило у школи".

Према његовим речима, како је његов син пришао "аудију", тако га је нападач ухватио за лево уво и снажно кренуо да га уврће и вуче дете тако да га је скоро убацио на седиште сувозача.

Након шамара покушао да га ухвати за врат

- Након тога га је пустио и кренуо да му лупа шамаре, кад је покушао да га ухвати за врат мој син је успео да се измаке и одмах се вратио до својих другара, а нападач је тако брзо отишао да није затворио ни врата аутомобила, већ је само дао гас - препричава немиле сцене човек из Смедерева.

Објаснио је да је он за немили догађај сазнао док је био на послу и да је потом са сином отишао у полицију.

- Поднели смо пријаву, мој син је дао изјаву и испричао све што се догодило, а полиција даље поступа по овом предмету, требало би да се испитају сведоци, односно деца која су била са мојим сином. Деца ће дати изјаве у присуству својих родитеља - каже он.

Према његовим речима дечаци, који похађају шести разред, вербално су се сукобили најпре прошле године и школа је тада реаговала и казнила их обојицу смањеним оценама из владања. Он додаје да су се његов син и тај дечај, чији је отац непримерено одгреаговао поново сукобили прошле недеље, тачније 31. октобра.

Патролирао око школе

- И то је решено у оквиру школе, али је дечак позвао свог оца и рекао како га је мој син напао, након чега је он сео у аутомобил и патролирао све време око школе чекајући да мој син изађе, а онда га је пресрео испред једне продавнице на путу до куће и малтретирао га - каже наш саговорник.

Према његовим речима он не жели да овај напад на његово малолетно дете прође некажњено.

- Не желим да се ни једном детету овако нешто догоди. Ван памети је да одрасли пресрећу децу по улици и бију их - закључује отац жртве. Курир је јуче контактирао и основну школу коју похађају дечаци, али нам је речено да директор није ту.

Отеклине, црвенило и трауме

Саговорник је објаснио да се његов син пожалио на зујање у ушима и да су они заједно отишли у дом здравља где су су констатоване лакше телесне повреде.

- Он је имао отеклину на лицу и црвенило. Констатовано је и да му је отекла ушна шкољка и ушни канали - каже нам отац и додаје:

- Проблем нису само физичке повреде, већ и психичке трауме због којих мој син не може да спава, не жели да иде у школу и плаши се.

Саслушања сведока

Како Курир сазнаје, полиција је о случају обавестила Основно јавно тужилаштво у Смедереву, а тужилац је наложио да се прикупе сва неопходна обавештења.

- Полиција ће по налогу тужицоа најпре салушати сведоке немилог догађаја. Такође, обавиће се и друге неопходне службене радње и након тога ће извештај бити прослеђен тужиоцу који ће даље одлучити - објашњава нам извор.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".