Млад Месец у знаку Шкорпије 13. новембра је један од енергетски најснажнијих догађаја.

Мистична Шкорпија, којом владају Плутон и Марс, увек тежи промени и трансформацији. Због тога је сезона Шкорпије за многе болно време када се завршавају стари циклуси и настају прекиди у пријатељствима и везама.

Ипак, ових 5 хороскопских знакова треба да се припреме за период младог Месеца - очекују их драматичне промене.

Фото: Профимедиа

 

 

ОВАН

Дошло је време да се суочите са својим страховима током младог Месеца. Током истог периода, астероид Хирон, одговоран за лечење менталних траума, биће у вашем хороскопском знаку. Можда осећате да, упркос најбољим напорима, не добијате признање које заслужујете. Туга, апатија и недостатак иницијативе могуће су у овом периоду. Не бежите од болних емоција: урадите свој посао и започните своје исцељивање. У супротном, овај циклус ће се понављати док не научите лекције.

БИК

Време је да размислите о породици, Бикови! Управо је то тема која ће вас прогањати током младог Месеца. Можда ће доћи до догађаја који ће радикално променити ваш став према браку или деци. Венера, ваша владајућа планета, пролазиће кроз кућу здравља – обратите пажњу на своје здравствено стање. Можда сте у последње време вршили превелики притисак на себе. Венера у Ваги тражиц́е од вас да нађете баланс између посла и одмора и, на крају, да посветите време себи и својим потребама.

ЛАВ

Главна тема младог Месеца у Шкорпији за Лава јесте породица и дом. У овом периоду очекује вас транзит Сунца, Месеца и Марса у Шкорпији кроз 4. поље. Размислите шта бисте желели да промените у породици или у односу са родитељима. Можда ћете открити нове чињенице које ће вам помоћи у будућности. Размислите о томе: да ли вам је пријатно у свом дому? Сасвим је могуће да је дошло време да промените и побољшате своје животне услове.

Марс у Стрелцу ће проћи кроз ваше 5. поље, у вези са децом, креативношћу и процесом стварања. Ако већ дуго размишљате о томе да проширите своју породицу, онда је овај период идеално време за ово. 

Фото: Профимедиа

 

,

ШКОРПИЈА

Ово је ваша сезона, Шкорпије! Током периода младог Месеца, Сунце, Месец и Марс ће бити у вашем хороскопском знаку. Можда ћете осетити снажан налет енергије: усмерите то ка постизању својих циљева. У супротном, могућа је повећана раздражљивост и агресивност.

Током младог Месеца, једна од ваших владајућих планета, Плутон, биће у Јарцу и пролазиће кроз вашу 2. кућу. Немојте се плашити снажне жеље да успоставите ред у својим емоцијама. Главна тема овог младог Месеца сте ви и ваш однос према себи, ваше емоције и самопоштовање.

РИБЕ

Млад Месец у Шкорпији повезан је за вас са духовним растом, путовањима и верским питањима. У исто време, Нептун, ваша владајућа планета, и Сатурн ће бити у Рибама. Предстојећи млад Месец за вас је повезан са потрагом за новим идеалима, покушајима разумевања вере. Бавите се проучавањем свега што ће вам помоћи да мање обраћате пажњу на материјалне ствари. Сатурн у вашем хороскопском знаку балансира енергију духовног и материјалног.

БОНУС ВИДЕО: