Овај стравични злочин десио се пре тачно 13 година. Кобне вечери, убица је код бабе и деде у село стигао око 19 сати. Милан је у то време ломио кукуруз у шупи, а баба Драгана лежала је на кревету у кући.

Саша је у двориште ушао неопажено, са црном капуљачом са прорезима за очи преко главе, а затим је бацио флашу да би привукао пажњу деде. Када је несрећни човек устао да види шта се дешава, убоден је ножем, најпре у стомак, а затим и у груди.

Брутално избодени на кућном прагу

Иако рањен, Милан је остао на ногама, чак је и кренуо према кући. У исто време, привучена буком из дворишта, на вратима се појавила и баба. И она је одмах добила ударац ножем у леђа, услед којег је пала.

Деда је за то време успео да се попне на спрат куће, где је дохватио нож у намери да се одбрани, али га је тада унук ударио мотком. У међувремену, нападач је искривио први нож па се вратио до дворишта, одакле је узео други.

Тешко повређени старац стигао је до кухиње, одакле је телефоном покушао да дозове полицију. Међутим, спречен је у томе када је жестоко са леђа избоден ножем. Успео је да закорачи још само корак-два и онда је пао на трем...

Баба Драгана покушавала је, кукајући, да устане, али је поживела још само пар тренутака. И она је убрзо докрајчена ножем.

Лекари су, приликом обдукције, на Милановом телу нашли 13 рана од ножа, а на телу његове супруге чак 18.

После злочина, унук је претресао деда Милана и узео му из џепа 400 динара, а једну новчаницу од 10 динара му угурао у уста.

Плакао и тврдио да је жртва насиља

Тела убијених стараца дан касније пронашао је њихов комшија Остоја Богдановић. Унук убица, иначе регистровани корисник наркотика, ухапшен је истог дана када је дошао у ужичку болницу због посекотине на руци.

Због овог злочина осуђен је у марту 2021. на 20 година затвора. Остаће упамћено да је приликом изрицања пресуде Саша све време плакао и кроз јецаје кукао да је убиством уништио и свој живот и своју породицу, "да није било његово да суди и пресуђује".

Међутим, када је чуо висину изречене казне, окренуо се ка судском већу и запретио:

- Имате ли душе, знате ли како се човек осећа, неће се на овоме завршити!

Током суђења он је тврдио да је његов отац Мирко психички оболео због тортуре родитеља па је, услед болести, јурио мајку, њега и сестру ножем што је оставило велике трауме на целу породицу. Такође је открио да га је деда Милан од детињства кињио.

- Имао сам 12 или 13 година кад ме је деда гађао секирицом и одсекао ми тада парче мишића са ноге. Други пут ме је ухватио за главу и ударао у зид. Једном у гаражи ме је напао металном шипком, увек је тражио повод за свађу, био је агресиван - изјавио је Саша.

Бранио се амнезијом

Само убиство Лађевац је описао врло кратко, тврдећи да га се уопште не сећа:

- Похватали смо се, не знам како је уопште било и како сам ударио деду. Чини ми се да је имао нож, да ме је посекао, осетио сам бол у руци. Баба ме је ударила неким штапом, а ја њу руком или ногом, даље се ничега не сећам.

Сведочили су и његови родитељи, мајка Зора и отац Мирко. Обоје су пред судом испричали да је Милан био прек човек, да их је малтретирао и да су односи у породици одувек били тешки.

БОНУС ВИДЕО:

(Информер)