Овога пута Џонић ће се наћи пред већем Апелационог суда у Нишу који ће одлучивати о његовој жалби на првостепену пресуду.

Према сазнањима, седница већа, којој ће присуствовати Џонић и његов бранилац ускоро би требало да буде заказана.

Како је “Блицу” потврђено у Апелационом суду у Нишу, жалба Џонићевог браниоца примљена је 3.октобра и узета је у рад додељивањем поступајућем судији.

Адвокатица Биљана Пешић која по службеној дужности заступа Џонића, потврдила је за “Блиц” да је у жалби затражила да седници већа Апелационог суда у Нишу присуствују и она и њен брањеник.

- Жалба се односи на све оне доказе који су нам оспоравани и чије извођење је одбијено у току судског поступка. Ми сматрамо да има основа да се ти докази изводе, сада је на Апелационом суду да одлучи о томе. Затражила сам да седници Апелационог суда на којој ће се одлучивати о жалби присуствујемо и ја и окривљени – потврдила је за “Блиц” Пешићева.

Захтеви одбране

Како је “Блиц” писао, на суђењу Џонићу, Виши суд у Нишу одбио је предлог одбране да се вештачи опште здравствено стање Џонића, уз образложење да нема ниједног доказа који би указивао на било који начин да није био здравствено способан, у било ком смислу, у време извршења злочина за који се терети. Судско веће одбило је и предлог да се врши антрополошко вештачење како би се утврдило да ли је Џонић на ноћним снимцима уз образложење да је вештак Националног центра за криминалистичку форензику у свом налазу веома прецизно објаснио шта се налази на снимцима те да других нејасноћа нема. Одбијен је и предлог да се додатно саслушава вештак саобраћајне струке о такозваној просторно – временској анализи кретања “пасата” у ноћи убиства, с обзиром да се Џонић брани да те ноћи није био на том месту.

Лупао главом од сто

Првостепена пресуда Горану Џонићу изречена је 13.јуна ове године после годину и по дана истраге и након три и по месеца суђења. Веће Вишег суда у Нишу којим је председавао судија Мирко Драшковић огласило га је кривим за тешко убиство троје чланова породице Ђокић у стицају са кривичним делом незаконито поседовање оружја, и осудило га, неправоснажно, на казну доживотног затвора.

Док је судија Драшковић читао пресуду Џонић је театрално узвикнуо: "Зашто?! За шта?"! Након тога почео је да удара главом од сто и да виче: "Нисам ја то урадио, хоћу да се убијем!". После тога, из суднице, са рукама на леђима, извели су га затворски стражари. Приметно је било, да иако је Џонић на суђењу глумио некаквог немоћног човека, тражећи и вештачење тим поводом, тројица стражара су га малтене једва савладали када је почео да виче у судници.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".