У периоду након њеног изненадног одласка који је шокирао свет, у јавност су испливавале мало познате чињенице о њеном животу, као и о свим недаћама које су је пратиле од малих ногу, због чега је себе називала “ходајућом несрећом”.

Ирска звезда преминула је у 47. години, а пре смрти неколико пута је јавно говорила о томе да је патила од анорексије, биполарног поремећаја, депресије и манијакалне параноје, након што је била с*ксуално злостављана као дете.

 

 

- Имала сам анорексију, депресију, па потом нервни слом. Знала сам зашто мрзим себе. Знала сам зашто се гадим себи и зашто желим да нестанем - казала је својевремено у једном интервјуу.

Пет година пре смрти, Долорес је направила инцидент који шокирао, али и поприлично забринуо њене фанове. Наиме, током лета из Њујорка у Шенон, Долорес је одбила молбу стјуардесе да 20 минута пре слетања седне на своје место. Певачица ју је том приликом нагазила и поломила кости на стопалу, због чега је стјуардеса била смештена у болницу.

Међутим, ни то није било све - када је по слетању ухапшена, полицајца који ју је хапсио ударила је у главу, а потом и пљунула.

После овог догађаја њена мајка Ајлин О’Риордан открила је да се Долорес развела од свог супруга Дана Бартона, с којим је 20 година била у браку, због чега је потражила помоћ психијатра.

- Она тренутно пролази кроз мучан развод. То је тешко за све - казала је тада Ајлин.

 

 

Након инцидентата Долорес се накраткоповукла са музичке сцене, а након што је осетила побољшање, решила је да проговори о детаљима из свог живота и психичким поремећајима са којима се суочавала.

– Када вам постане муке од очију јавности, то није лепо. Дијагностикована ми је клиничка депресија, а губљење килограма је ишло заједно са њом. Морала сам да се повучем и да неко време будем што даље од очију јавности. Срећна сам што је готово и желим да захвалим докторима који су ми помогли да повратим своје ментално здравље. Осећам се веома добро, позитивно гледам на годину која долази. Имам неколико албума који излазе и враћам се послу - самоуверено је рекла тада, а потом и апеловала на друге људе да отворено говоре о својим менталним проблемима и обавезно потраже помоћ.

Ипак, неколико недеља пред смрт, Долорес О’Риордан наводно се својим пријатељима жалила на депресију.

Долорес је пронађена у беживотном стању 15. јануара 2018. године у соби хотела “Хилтон” у Лондону, а њена смрт у том тренутку водила се као “необјашњива”, али не и сумњива.

 

 

- Полиција у Вестминстеру води случај изненадне смрти. Полицајци су позвани у хотел Хилтон у 9:05 у понедељак, где је жена у средњим четрдесетим годинама проглашена мртва на лицу места. У овој раној фази смрт се третира као необјашњива. Наставићемо са истрагом - писало је у званичном саопштењу полиције.

Након детаљне истраге, као и извештаја судске медицине, британски истражитељи су закључили да је узрок смрти утапање у кади због алкохола, те је њена смрт несрец́ни случај. Приликом истраге у соби лондонског хотела, у којој је Долоред одсела, пронађене су празне фллаше од алкохолних напитака - пет минијатурних и једна боца шампањца - као и кутије прописаних лекова, у којима су се налазиле таблете.

Токсиколошки тестови су показали само “терапеутске” количине лекова у крви ирске музичарке, али су показали и 330 мг алкохола на 100 мл крви.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".