Споменута епизода носи назив "Heavenly Puss" и објављена је 1949. године, а многе је расплакала након што су схватили о чему заправо говори.

- Били смо премлади да ово схватимо. Златне небеске покретне степенице уздижу Томову душу у небо до златних капија железничке станице где чека воз "Небески експрес" који носи душе мачака у рај - наведено је у опису објаве.

У овој епизоди Том посећује врата раја након што се повредио током борбе с Џеријем, а златне покретне степенице га воде до реда за воз који вози у рај.

- Флуф, Муф и Пуф, три мачета која су се угушила и удавила везана у врећу и бачена у воду брзо пролазе кроз капију до воза. Вратар пропушта мачиће да прођу јер је њихова смрт била прерана - наводи се даље у тексту.

 

 

"Осећам да је у старим цртаним филмовима било много више мудрости. Данас су то само глупости, јарке боје и бука коју наше друштво само смућка и убаци", "Ја не плачем, ви плачете", "Мислим да ми то као детету не би имало смисла. Сад кад видим, растужим се", неки су од коментара на подељени снимак.

БОНУС ВИДЕО:

(Најжена)