Тужилаштво је квалификовало као покушај тешког убиства, и предвиђена казна је од најмање 10 година или доживотни затвор.

- Више јавно тужилаштво у Новом Саду у сарадњи са Полицијском управом у Новом Саду, у оквиру предистражног поступка, предузело је радње у складу са законом, са циљем расветљавања свих околности догађаја – наводи се у саопштењу. - На место догађаја је изашао дежурни јавни тужилац који је извршио увиђај, те су изузети трагови и предмети и издате све одговарајуће наредбе. На основу налога тужилаштва осумњичени М. С. је лишен слободе, те му је одређено задржавање у трајању до 48 часова, у ком року ће у тужилаштву бити саслушан на околности извршења кривичног дела које му се ставља на терет.

Више јавно тужилаштво у Новом Саду, како даље наводе, наставља даљи рад на овом случају и предузима све мере ради обезбеђивања доказа поводом овог догађаја, након чега ће се донети даље процесне одлуке у складу са законом, о којима ће јавност бити благовремено обавештена.

Времешни М. С. се сумњичи да је 9. новембра, из ловачке пушке пуцао у сина Ж. С., наневши му тешке повреде. Педесетседмогодишњак је са повредом главе примљен у Ургентни центар, где се налази на хоспитализацији.

Према причама комшија ове породице, тог јутра је између оца и сина на улици дошло до свађе, а то су чули и поједини мештани, који су у том тренутку туда пролазили. Ж. С. је после тога, како су испричали, трактором отишао на њиву да посеје јечам, а када се после обављеног посла вратио кући, отац је у њега пуцао из ловачке пушке.

БОНУС ВИДЕО: