Објављено је да је реч о двојици малољетника. Како сазнаје ХРТ, један има 16, а други тек 14 година, а ухапшену су на подручју средишње Хрватске, југоисточно од Загреба.

Јавности није познато за што се тачно малолетници терете, која је била њихова улога у наводној организацији нити који је био циљ саме организације.

Eurojust и Europol подржали су надлежна тела у неколико земаља Европске уније у међународној операцији против десничарског тероризма. За време заједничког акцијског дана, ухапшено је петоро осумњичених и још седам других испитано у различитим земљама, саопштено је из МУП-а уз напомену да су криминалистичким истраживањем у Хрватској обухваћене две малолетне особе.

Случај је коментарисао и хрватски премијер Андреј Пленковић.

Фото: Профимедиа

 

- Кад буде било више информација, очекујем да нас Министарство унутрашњих послова обавести. Очито је реч о једној широј операцији на нивоу Европе у којој учествује и хрватска полиција.

- Ја се не бринем јер је очито да систем, не само наш него и међународна полицијска сарадња функционише. Разумиете, то је бит. Што је бит? Бит вам је да вам се не догоде терористички напади и да вам не расте екстремизам. Код нас тога, за сада, хвала Богу, нема - рекао је Пленковић.

БОНУС ВИДЕО:

(Индекс.хр)