Баножић је несрећу изазвао око 6:15 кад је ишао у лов.

Биљана Лубурић, заменица тужиоца, рекла је да је дошло до несреће тако што је Баножић, кренуо да претиче камион не проверивши да то може учинити на сигуран начин, те је дошло до чеоног судара са комбијем који се кретао из супротног смера.

Навела је да су Баножићу узели узорак крви и урина како би утврдили присуство алкохола или опијата, али да још нису добили резултате.

Премијер Андреј Пленковић објавио је на конференцији за медије да је сменио Баножића, али сада се поставља питање Баножићеве кривичне одговорности.

Према Казненом закону, учесник у саобраћају који кршењем прописа о безбедности изазове опасност по живот људи или имовину великих размера, па због тога проузрокује смрт једне или више особа казниће се казном затвора од три до 15 година.

У случају да се ради о немару, казна је од једне до осам година, али према ономе што до сада знамо, а то је да је Марио Баножић свесно кренуо у претицање по лошим временским условима и смањеној видљивости, тешко да се то може квалификовати као немар, пишу хрватски медији.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".