- Овај поступак би требало у потпуности да се преноси на телевизији како би америчка јавност из прве руке видела да овај случај није ништа друго до измишљена уставна шарада - наводи се у поднеску Трампових адвоката, преноси Ројтерс.

Додаје се да тужиоци желе да се суђење одржи "у мраку", што је, како се наводи, политички мотивисан напор администрације председника Џозефа Бајдена да поткопа његову кандидатуру за реизбор следеће године.

- Свака особа у Америци, па и шире, треба да има прилику да из прве руке проучи овај случај и гледа како, уколико буде дошло до суђење, председник Трамп себе ослобађа од ове неосноване и политички мотивисане оптужбе - навели су Трампови адвокати и додали да специјални тужилац Џек Смит крши уставом загарантована права бившег председника САД.

Претходно су амерички медији саопштили да би јавност у САД морала да има могућност да гледа на који начин се одвија "историјски случај" против бившег председника земље.

Америчко министарство правде се, са друге стране, противи телевизијском преносу суђења и наводи да правила федералног суда забрањују преношење судског поступка.

БОНУС ВИДЕО

РУСКА ПАЦИФИЧКА ФЛОТА: Извођење вежбе одбране Северног морског пута