Међу познатим лицима ту су се нашли Сузана Перић, Бата Спасојевић, Ивана Николић Станковић, Лепа Котур и многи други дизајнери који су своје нове колекције приказали 29. августа у Таормини, на Сицилији, у бајковитом амбијенту породичног здања Корлеонеових из култног филмског остварења "Кум".

Ово је била прва прилика, после готово две године, да су српски модни дизајнери своје креације могли да прикажу уживо, на једном великом модном догађају.

Србија је једина земља којој је у потпуности био посвећен цео један дан Сицилијанске недеље моде, а публика је креације наших дизајнера дочекала са одушевљењем и аплаузима.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Official (@lepacouture)

Председници "Serbia Fashion week"-а, Светлани Хорват, организатори Сицилијанске недеље моде уручили су специјално признање у знак захвалности за успешну сарадњу и залагања у области моде.

Интересантно је да је ово признање израђено на вулканском камену који потиче од Етне, активног вулкана на источној обали Сицилије.

Пред нама је још један модни спектакл, који нас очекује у периоду од 25. до 29. септембра у овогодишњој престоници културе Новом Саду где ће прилику имати да представе своје креације поред наших дизајнера и многобројни светски дизајнери.

"Serbia Fashion Week" је једина лиценцирана недеља моде у Србији.