Миле Китић је одувек важио за једног од најпопуларнијих певача током деведесетих година и певао је жестоким момцима међу којима су били певао Љубомир Магаш, познатији као Љуба Земунац, његовом следбенику "уличном наследнику" Радету Ћалдовићу Ћенти, као и Дарку Ашанину. Миле је открио да та екипа није жалила новац кад је умела да их погоди песам и да су за рефрен давали и по неколико хиљада евра. 

 

 

- Певао сам многим жестоким момцима, али се никад нисам дружио са њима. Певао сам Љуби Земунцу, Ћенти, Дарку Ашанину, нажалост, сви су покојни - испричао је Миле у интервјуу деведесетих. 

Миле је певао али се није дружио са жестоким момцима: 

- Сви су они били широке руке, знали су да уживају и никада се ниједном мом колеги није десило да их неко од тих момака малтретира. Увек су били врло коректни. Кад би их "погодила" песма, знали су чак и да бацају паре у ваздух. После, када се то изброји знало је ту да буде и по 10.000 марака, што су вадили из џепа док је ишао можда само неки рефрен. У сећању ми је највише остао Дарко Ашанин. Ни с њим се нисам дружио, видели смо се два пута у животу. Певао сам негде у Ботропу у Немачкој, када је Дарко свратио у тај ресторан да попије пиће. Ја тада још нисам ни знао ко је он. Међутим, човек је врло културно дошао до подијума и мени и музици оставио 2.000 немачких марака. Ми смо отпевали један блок, онако по нашем избору. Задржао се толико колико му је било потребно да попије пиће и отишао.

Миле је још у то време открио да су многе његове колеге посезале за опијатима.

- Ја сам чуо да има доста певача који се дрогирају. Мислим да то више раде из радозналости, да виде како је то. Можда мисле да ће, да ако узму мало дроге, боље певати. Докони су, немају шта да раде, па увече седе, пију, дрогирају се - закључио је тада Китић за Републику.

БОНУС ВИДЕО: