Глумац Жарко Лаушевић преминуо је данас 63 години живота, потврдила је његова породица. Вест о његовом одласку потресла је цео регион.

Од прерано преминулог глумца Жарка Лаушевића опростила се и његова партнерка из филма "Шмекер", Маја Митић.

Фото: Јутјуб принтскрин/PRESIDENT Official

 

 

Сигурно да је за овог колегу вежу лепе успомене из младости па је зато преко друштвених мрежа послала поруку која кида душу:

- Мирно путуј ка светлости мој друже с почетка наших каријера. Дижем једну чашу за све што си био ти овде на нашој Плавој, вечни ШМЕКЕРУ ван граница земаљских и временских!

Ова глумица је недавно Куриру открила анегдоту с краја осамдесетих када је са Лаушевићем снимила "Шмекера", а која се ослања на једно лепо сећање на великог барда српског глумишта Зорана Радмиловића.

-То, рецимо, никада не могу да заборавим. Знам да смо иза камере, Лауш и ја чучали и гледали како Зоран Радмиловић снима своју последњу сцену на филму. Та кућа где смо снимали је била на Мостарској петљи, сада су тамо неки хотели. Радмиловић снима своју последњу сцену тако што глуми Јеврејина који продаје соду, а одлази у Израел јер му је то давнашња жеља. И не могу да заборавим ту симболику коју само велики Зоран Радмиловић може да изнедри. Он у црном оделу са џепним сатом, поред њега кофери које је изнео из радње, превлачи гвоздене засторе на продавници, кључ оставља, скида шешир и поздравља публику као на сцени.

Полако се након тога удаљава преко те ливаде. Ми смо снимали у јуну, он је на жалост умро у августу. Радмиловић је у филму "Шмекер" снимио свој одлазак са сцене - у вечност. Не знам, нисам видела да то икада ико објавио. Свако ко може, нека погледа ту сцену и видеће колико је то симболично - испричала нам је ова глумица која и режира и бави се кореографијом.

Фото: Јутјуб принтскрин/PRESIDENT Official

 

 

Не памти се да је нишка публика поклонила толико дуг аплауз као 2016. године када је на сцену ступио после више година наш прослављени глумац Жарко Лаушевић. Он је тада, а и касније на Филмским сусртетима у Нишу био једна од највећих глумачких звезда које су ступиле на тепих Летње позорнице у Тврђави.

Тада је добио престижну награду Гран при за најбољег глумца 51. фестивала у Нишу. Када је примио награду, око 3000 људи у публици је устало да га поздрави аплаузом.

БОНУС ВИДЕО: