Многи родитељи знају да је пут до добијања детета испуњен правим благословима, али исто тако уме да буде јако тежак и трновити, поготово ако је реч о превремено рођеној деци. 

Певач Марко Булат и његова супруга, нажалост искусили су све то. На срећу њихово дете је остало живо. Данас је Дан превремено рођене деце, захваљујући којој можемо да се учимо стрпљењу и борби.  

- Били смо код гинеколога у осам увече, у пола десет су почели болови. Почнем да записујем у свеску на колико се јављају болови. Било је застрашујуће гледати то, пресавијала се од болова. Отишли смо у болницу, мерили су да ли има контракције. У следећој просторији дају ми њену бурму и јакну и кажу ми да иде на хитан царски рез - говори Булат за Србија Данас. 

- Да јој је пукао водењак, морао бих некога да спашавам. Слава Богу па нисам. Око 15 до 11 увече, одмах после порођаја су је ставили у ону кутијицу од плексигласа да може да дише. Звали су ме да потпишем да иде одмах на неонатологију, јер је тамо најбоља нега. Имала је 950 грама када се родила - наставио је певач са кнедлом у грлу. 

Марку је једна реченица остала урезана у сећање и била је најтежа. Лекари су му рекли да не знају да ли ће његова ћеркица преживети ноћ, а он је морао да ради то вече. 

- Ја сам јако дуго чекао дете, и размишљао сам тада:"Боже, ниси ми ваљда дао да би ми узео?". Ставио сам две иконице унутра замолио сам да залепе у инкубатор. Број око руке који је носила стоји ми и сад код тих икона. Ја сам прави сведок да Бог даје - емотиван је Булат.

БОНУС ВИДЕО: