Познати глумац Небојша Дугалић више пута је делио филмско платно са преминулим Жарком Лаушевићем, а у јутарњем програму телевизије Прва говорио је о свом последњем разговору са њим. Прво се осврнуо на снимање филма "Руски конзул", у ком је Лаушевић говорио о смрти.

Фото: АТА имагес

 

 

- Имали смо заиста много прилика да радимо заједно, заиста сам сваки кадар доживљавао као посебну привилегију и благослов. Често се дешавало да прижељкујем у неким захтевним сценама, које је он играо бриљантно, да се деси нека техничка грешка не би ли гледао лепоту његове игре поново. Увек је био маестрално различит, тако посвећен... У "Руском конзулу" играо је лик који одлази, а његова величина је била што када би се год дотакли теме о смрти, шалили бисмо се и смејали. Он је имао снаге да се нашали гледајући у близину свог одласка. Управо је теже када видите човека ванредне снаге, који с таком лакоћом говори о свом одласку - рекао је Дугалић, а онда открио како је изгледао њихов последњи разговор:

- Када сам га позвао да га питам како је, он ми је рекао: "Дуги, не брини, рекли су ми да имам 20 одсто шансе, знаш ли шта је 20 одсто. Затим, смо се шалили на тему тих 20 одсто, и шалили и били озбиљни колико би сваки проценат требало озбиљно да схватимо - објашњавао је глумац.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Дугалић се присетио како су се Жарко и он упознали, те открио да је имао утисак да среће брата ког раније није познавао.

- Упознали смо се када смо радили "Време зла", али смо се свакако знали од раније. Неки односи почињу тако лако, када имате утисак да сте наставили неко дружење које је трајало читав живот. Сећам се да при првом сусрету смо напипила бескрај заједничких тема, питања, недоумица, да сам имао осећај као да сам срео брата ког раније нисам имало прилике да упознам - истакао је Дугалић.

Лаушевић је преминуо у 64. години након борбе са тешком болешћу, а комеморација и кремација биће одржане у понедељак, 20. октобра.

БОНУС ВИДЕО: