Један од проблема који у зимским данима мучи возаче је како се ријешити влаге у аутомобилу и јутарњег мраза.

Зима се брзо приближава и неће проћи дуго пре него што почнемо да се сваког јутра боримо са ледом на стаклима аутомобила.

То значи навући топле рукавице, употребити средство за одлеђавање и алате за стругање како бисмо покушали да уклонимо танки слој леда да бисмо могли сигурно да се возимо на посао.

Али према стручњацима за осигурање, заправо постоји супер трик како брзо очистити стакла аутомобила и осигурати да се не магле - а све што вам је потребно вероватно већ имате у хладњаку.

Фото: Профимедиа

 

Стручњаци АЛА осигурања поручили су возачима да, ако желе брзо да одледе ветробранска стакла ове зиме, треба да користе свежи краставац, јер је он 'природно средство против влаге', пише  Мирор.

- Краставац садржи природна уља која стварају хидрофобну површину када се трљају о стакло или огледала. Водоотпорна својства краставца помажу у спречавању кондензације и стварања магле на вашем ветробранском стаклу. У суштини, то је као да ветробранском стаклу направите заштитни филм који спречава кондензацију током хладнијих месеци - нагласио је Калум Батлер из АЛА осигурања који предлаже возачима да краставцем чисте мраз са стакла аутомобила.

Фото: Р. Радетић

 

Стручњаци су објавили и упутства како одмаглити аутомобил краставцем. За почетак, укључите поставку одмрзавања вашег аутомобила, усмеравајући ваздух према ветробранском стаклу.

То ће испрва помоћи да се стакло осуши, али ће се убрзо након тога охладити и поновно кондензовати. Затим укључите климу како бисте уклонили влагу из унутрашњости аутомобила. Ако је могуће, покушајте да избегнете рециркулацију, јер то може да повећа влажност унутрашњости аутомобила.

Вероватније је да ће чисто ветробранско стакло спречити замагљивање. Идеално је очистити их крпом с микровлакнима. На крају, одрежите крај краставца и обришите лаганим слојем ветробранско стакло како бисте смањили процес магљења.

БОНУС ВИДЕО: