Колико је ко у могућности и колико је спреман новца да издвоји за цвеће, тако је гласила порука Бојане Госповић из Сремске Митровице, која је рано ујутру на пијаци након свог пунолетства продала цвеће које је добила на поклон и суму усмерила за лечење суграђанке.

- Ја сам прослављала рођендан у петак и знала сам да ћу да добијем цвеће. Нисам желела да то цвеће увене код мене кући, већ са почела да распродајем цвеће како би неком пробала да помогнем. Тренутно јако добро иде, продали смо пар букета и неколико је остало. Људи стварно дају доста пара, тако да је добро - рекла је Бојана Госповић.

Бојани је у њеној идеји помогао најбољи друг. Нису се надали овако лепом одзиву суграђана, који су великодушно наградили Бојанину идеју и на тај начин допринели лечењу девојке Александре Динић од агресивног тумора.

Фото: Курир ТВ принтскрин

 

 

- Понудио сам се сам да јој помогнем. У свакој ситуацији се трудим да јој помогнем колико могу. Наравно надам се да ће се људи скупити и одазвати за ову хуманитарну акцију за Александру - рекао је Урош Јанковић, Бојанин друг.

Митровчани који су пазарили цвеће и пружили подршку Бојани, били су одушевљени гестом.

- Прво сам била изненађена и одушевљена што једна малолетна девојка своје одрастање и улазак у свет одраслих прославља тако. Мислим да је овим показала да је зрела особа и да је на најбољи могући начин прославила своје пунолетство - рекла је Јелена Василић.

Фото: Курир ТВ принтскрин

 

 

Бојана је иначе ученица медицинске школе и њен посао ће бити да помаже болеснима, а она је са тиме већ почела, на својствен начин.

- Помоћи ћемо свима коме треба. Радим 30 година у здравству, то ми је посао. А Боже здравља биће сутра и ње - рекао је Веран Госповић, Бојанин отац.

Тест из хуманости ови млади људи су положили и сада су изазвали и друге да се покажу.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: