Данас је пред судом требало да буде саслушан И. С. који је према оптужници три дана сексуално злостављан у просторијама које су припадници криминалне групе користили на стадиону Партизана и једина је преживела жртва клана.

Ипак, младић неће данас бити саслушан, пошто је његова сестра писмено обавестила суд да је болестан. Судско веће саслушава вештаке који су дали налаз да је способан да прати суђење.

Судски вештак Бранко Мандић навео је да су приликом вештачења И. С. имали у виду његов здравствени картон, али и психолошки профил

- Интелектуалне способности су испод просечних, на нивоу тупости. То је просто између просечне и граничне интелигенције, али не представља душевну болест. У конкретном случају, закључили смо да је он има процесну способност - рекао је вештак Бранко Мандић.

На питање судије да ли суд мора да има нешто посебно у виду приликом сведочења, Мандић је одговорио одрично, и додао да И. С. може да буде третиран као било који други сведок.

Судски вештак Ана Најман која је у свом налазу навела да И. С. има очувану пажњу када су скорији догађаји у питању.

- Реч је о особи која не користи претходна искуства и сложене менталне операције, већ сваку ситуацију процењује испочетка - рекла је она.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".