У току јутра и пре поднева на југу и југоистоку местимично са слабом до умереном кишом, а у осталом делу Србије тек понегде са слабом росулјом.

На северу Војводине ујутро слаб мраз, пре подне умерено облачно, потом претежно сунчано. Слаб до умерен северозападни ветар, увече југозападни.

Фото: РХМЗ

 

 

Најнижа температура од минус један на северу Војводине, до осам степени у Неготинској Крајини, а највиша дневна од пет до 10 степени.

До краја седмице задржаће се облачно време, за викенд и веома хладно, са честим падавинама: кишом у нижим, снегом у брдско-планинским пределима уз формирање, односно повећање висине снежног покривача. Већа количина падавина очекује се у петак у другом делу дана и у суботу. Такође, у суботу са падом температуре, као и у неделју, услова за снег биће понегде и у нижим пределима Србије, а мања вероватноћа појаве је на северу землје.

Прогноза за наредна три дана

Петак

Облачно, у другом делу дана са кишом уз умерен, понегде и јак северозападни ветар, и пад температуре. Најнижа температура од -3 до 5 степени, највиша од 8 до 14 степени. Увече и ноћу у брдско-планинским пределима почеће да пада снег.

Фото: РХМЗ

 

 

Субота

Облачно и хладно, у нижим пределима са кишом, а у брдско-планинским пределима са снегом уз формирање, односно повећање висине снежног покривача. Услед пада температуре, услова за снег биће понегде и у нижим пределима.

Ветар слаб и умерен, после подне понегде и јак, северни и северозападни. Јутарња температура од 4 до 7 степени, током дана у паду на 0 до 3 степени.

Фото: РХМЗ

 

 

Недеља

Облачно и хладно, понегде са слабим снегом, а у нижим пределима кишом и суснежицом. Ветар слаб и умерен, у северним крајевима и на истоку јак, северни и северозападни. Најнижа температура од -3 до 1 степен, највиша од 0 до 3 степени.

БОНУС ВИДЕО: