На Мартин Карпени у Малаги биће трећи сусрет у свега десет дана који ће одиграти Новак Ђоковић и Јаник Синер. Претходни, прошле недеље, био је када је Ноле у ​​финалу Мастерса победио Синера убедљивим резултатом 6:3, 6:3.

Пред данашњи меч "АС" и "Марка" разговарали су са Новаком, а једна од тема било је и опхођење Светске антидопинг агенције према српској репрезентацији.

Тест није био само за њега, већ и за цео тим Србије и они су то одбили.

Фото: Н. Рашић

 

- Први пут ми се то дешава. Нема смисла да то радим раније када ћу бити тамо после меча - прокоментарисао је на српском након што је победио Норија и омогућио својој земљи место у полуфиналу Дејвис купу.

- Још нисам завршио контролу, али сам већ дао узорак крви. Обавестили су ме сат и по пре почетка и имам своје рутине пре утакмице и не морам да размишљам о давању крви или урина.

Фото: Н. Рашић

 

Новак Ђоковић је признао да се осећао прогањаним од стране лекара:

- Свађао сам се са њим јер ми се то није десило за 20 година каријере. Седео је у једном од углова и пратио ме сатима. То је нечувено. Увек сам бранио контроле, али не пре утакмица. Нема шта да се крије, али морају да постоје одређене границе - рекао је српски тенисер.

БОНУС ВИДЕО: