Када у 2,5 дцл воде додамо пола исцеђеног сока од лимуна, тада настају очигледније промене.

Добро је познато какви су бенефити лимуна када је у питању здравље и да у себи садржи витамине. Али се питамо да ли пијење воде са лимуном заиста даје добре ефекте за организам?

То је одлучила да провери Ђанлука Росо, која је пристала на изазов да недељу дана пије само воду са лимуном. Вероватно сте и сами чули о бројним лековитим састојцима лимуна који се спомиње и као природни антибиотик, истиче да његова благодат за имунитет, природни је антисептик и помаже да се ублаже главобоља и менструални болови.

Фото: Профимедиа

 

 

Појединци тврде да им вода са лимуном помаже да очисте лице од акни. Росо је недељу дана пила 2.5 дцл воде са пола исцеђеног лимуна ујутру на таште.

Каже да је већ пред крај недеље приметила да јој је кожа чистија и светлија.

- Неки рецепти које сам пронашла кажу да вода треба бити топла, али ми је то, искрено, било бљутаво па сам се одлучила за свежију варијанту, а на моје изненађење, брзо сам видела резултате. Лице ми се очистило од бубуљица, чак и од мањих тамних пигментацијских мрља и кожа ми је била готово беспрекорна: без упала или вишка себума и без нових тамних мрља. Осим тога, постала је и пуно мекша на додир и доста светлија, пише Русо за Инсајдер.

Иначе, вода с лимуном један је од начина за уношење потребне количине Ц витамина и за повећање хидратације.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: