Председник Србије Александар Вучић гостовао је синоћ у емисији "Хит твит" на ТВ Пинк, где је говори о свим актуелним темама.

  •  Политика је "интерес грађана'', о будућности Србије неће одлучивати странци
  •  Опозиција не може аутомобилима, хеликоптерима или авионима да обиђе оно што смо ми урадили
  • У јануару следи двоцифрено повећање плата, а диже се и минималац, финансије су одличне, имамо скоро пет милијарди евра на рачуну

На почетку емисије, председник Србије је рекао да он није на челу изборне листе и кратко прецизирао - "ја сам Александар", а потом обрадовао грађане лепим вестима.

Финансијски подстицај за младе

Председник је представио нове финансијске мере грађанима Србије.

- За мене је важно да дужност председника РС обављам на частан и одговоран начин, а дошао сам да саопштим важне вести за грађане. Данас смо разговарали, Ана Брнабић, Синиша Мали и ја око неких додатних мера. У наредних 10 ће као држава пребацити новац јединицама локалне самоуправе које ће исплатити 10.000 динара сваком средњошколцу, преко родитеља.

Истиче да је то важна мера пред празнике.

Још нешто сам хтео да кажем, за студентске картице се већ пријавило 66.000 студената, уместо 500 почетних динара, како је била прича, на студентским картиама ће бити 1.000 динара приликом пријаве и преузимања картице. Поштанска штедионица ће исплатити сваком од њих а ми ћемо то надокнадити Поштанској штедионици - најавио је Вучић.

- За 4 дана иде 20.000 пензионерима, за шест дана иде корисницима кућне неге, неговатељицама по 10.000, а надам се за неких десетак дана и да крене ова помоћ средњошколцима по 10.000 динара. Истовремено, студентима на студентским новим картицама биће по 1.000 динара приликом преузимања. У јануару ће бити двоцифрено повећање плата, а диже се и минималац, верујем да ће у другој половини године бар један од два сукоба у свету бити заустављен, онда од јуна можемо још више да повећавамо плате и пензије, финансије су одличне, имамо скоро пет милијарди евра на рачуну. Позивам све људе да 17. децембра изађу на изборе. Сигуран сам да ће људи умети да изаберу - рекао је Вучић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".